torsdag 16 januari 2014

Bu för "jag-tycker-TV"

Jag struntar högaktningsfullt i vad Belinda Olsson tycker. Vad tar det åt Sveriges Television som sänder det ena "så-känns det-för-mig-programmet efter det andra?
För något halvår sedan fick en kille chansen att göra flera timmar TV om öl. Det har aldrig hänt tidigare. Programmet handlade till stor del om honom själv och att han tycker om tjeckisk pilsner. Vad som händer i ölvärlden visste han inte och han kunde absolut ingenting om mikromiraklet som går som en våg över västvärlden.
I kväll har jag genomlidit en timme med en kvinna som fick rubriker i feminismens namn för många år sedan. Hon redovisade ingenting om hur flickor och kvinnor har det eller vilka frågor som diskuteras i politiken, fackföreningsrörelsen eller olika kvinnoorganisationer. Däremot var hon väl bevandrad i vad som diskuteras i kvällstidningar och på sociala medier. Pinsamt!
På 1960-talet var det en man som sa "Utan undersökning ingen rätt att tala". Idag är det tvärtom; att tycka och känna är viktigare än att bygga sina åsikter på fakta.
Men det blir säkert storm i sociala medier.
Cassandra

Inga kommentarer: