torsdag 29 september 2011

Nu ska media avsätta Hägglund

Den senaste tiden har media bestämt att Göran Hägglund måste avgå.

Det började redan när regeringen la sin budget. Frågan var inte varför Alliansen inte äntligen gav pensionärerna en efterlängtad höjning av pensionen utan "Hägglund har misslyckats". Alla media vinklade på samma sätt. Hägglund fick svettas i intervju efter intervju. Reinfeldt tog det lugnt i vanlig ordning.

Sen har det fortsatt. Finns det något media, där Hägglund inte fått frågor om sitt förtroende och om han ska sitta kvar? TV var hjälpsamma och frågade lokala partiavdelningar om de hade förtroende. Sen använder de andra journalisterna siffrorna.

Varifrån kommer detta journalistiska intresse för om KD-ledaren ska sitta kvar? Är det bara ännu ett sätt att visa vilka som bestämmer i demokratin? Det är i alla fall inte partiorganisationen som diskuterar och bestämmer.

För han kommer att avgå. Alla som vet hur det är när alla medier ringer samtidigt och ställer samma fråga vet hur det känns. Paritmedlemmarna börjar säkert undra om dom är ensamma om att tycka han är en bra karl som gör så gott han kan.

Sen kan partiet börja leta efter en ny 25-åring med fördelaktigt utseende som "gör sig bra i TV".

Cassandra

Inga kommentarer: