söndag 24 april 2016

Nu är tid att satsa på miljön och framtiden!

Att en ung och förvirrad miljöpartist vägrar skaka hand med damer är illa, men att Sverige vill sälja kolkraft till skurkar är en framtidskatastrof. Att en minister inte har begärt in gästlistan när han träffar turkar kan jag inte ens bli upprörd över, men att en socialdemokratisk minister sitter i TV och vacklar om vi ska bygga snabbtåg är en nationell skandal.

Vi lever i ett av världens rikaste länder. Ekonomin går så det ryker. Statsskulden minskar liksom arbetslösheten. Det kostar knappt nånting att investera i framtiden. Sverige folk har röstat för att sluta sänka skatterna och satsa på vår gemensamma välfärd. Vi har massor av unga människor som vill arbeta. Då borde det finnas framtidstro och optimism.
Ja, vi kan stänga kärnkraften. Det är bara dinosarier som fortfarande tror på storskalig kärnteknik!
Ja, vi måste lägga ner kolgruvorna i Tyskland och ta den smällen i stället för att sälja till skurkar.
Ja, vi ska bygga snabbtåg och färdas på ett värdigt och hållbart sätt. Vad är alternativet?
Ja, vi kommer alla att köra elbil om tio år.
Ja, vi ska höja fattigpensionerna och ge gamla och sjuka en värdig vård.
Ja, vi har råd att rädda klimatet och ha en god välfärd!
Om 1800-talets fattigsverige vågade investera i moderna kommunikationer och därmed gav förutsättningar för Sverige att utvecklas till ett rikt industriland ska vi väl inte påstå att vi inte har råd.

Och det är bara fånigt att vara rädd för muslimer. Det finns bra folk och dåligt folk i alla kulturer. Om vi är lite nyfikna på varandra lär vi oss skilja dem åt i stället för att sitta hemma i stugorna och vara rädda. För så här kan vi inte ha det, att vi pratar om rädsla för vår nästa i stället för att bygga en gemensam framtid!
Cassandra

Inga kommentarer: