torsdag 21 april 2016

Du har gjort mycket gott Magnus Johansson!

Vi delar erfarenheten att befinna oss mitt i ett mediedrev. Det går inte att beskriva för någon som inte varit med om det. Som utomstående ger ett mediedrev inte underlag för att bedöma sanningen. När medierna fått vittring är det bara blodsmak de är ute efter.

Därmed sagt att jag inte kan bedöma vad som händer i miljöpartiet eller om du gjort rätt eller fel. Vad jag däremot kan säga är att du är en av de politiker som betytt mest i Eskilstuna. Under din tid medverkade du till att Eskilstuna blev en av Sveriges bästa miljökommuner. Nyligen fick vi också i en undersökning veta att eskilstunaborna är bland de mest miljömedvetna i Sverige. Det är bra, mycket bra.

Du fick saker gjorda. Jag tänker på dig varje gång jag cyklar över målningen på cykelbanan där det står "Tack för att du cyklar!". Du var snabb i tanke och beslut. Ibland gick det lite väl fort, men du betalade själv Beatlestavlan som du köpte åt kommunen.

Mediedrev skapar rädda politiker som inte vågar. När politiker släpas i smutsen och tvingas avgå under förnedrande former kan det ge glans åt journalister och ibland betyda att allvarliga fel rättas. Men det är samtidigt som att kissa i byxorna: på kort sikt ger det en bra känsla, men på längre sikt är frågan - vem ger rådet till sin son eller dotter att satsa på demokratin och att representera sina medmänniskor?

En sansad debatt där alla sidor får komma till tals är en förutsättning för demokratin. Det mediedrev som pågår nu skadar möjligheten att utveckla demokratin och få in nya grupper i det demokratiska sammanhanget. Det måste också vara möjligt för den som gör fel att avgå utan att få hela sin person dragen i smutsen.

Cassandra

Inga kommentarer: