måndag 4 januari 2010

Varför finns jag inte på eniro?


Den första telefonen jag minns gick till en dam i Älvsbyn som frågade vem man ville tala med och kopplade vidare. Den såg nog ut ungefär så här. Jag minns också mormors telefonnummer i Stockholm 511566. Man svarade nämligen med sitt telefonnummer, därför blev det lättare att komma ihåg.
I julas köpte vi en pensionärsmobil till svärmor och försökte lära henne att glömma telefonnummer. Så fungerar dagens telefoner.

Nåväl, det var inte ämnet. I alla tider har vi haft en telefonkatalog. Alla som hade telefon fanns i telefonkatalogen. Det fanns möjlighet att ha hemligt nummer, men det krävde visst besvär. Utmärkt väg att hitta folk, hade man bara ett namn och en ort så gick det utmärkt.

Numera finns telefonkatalogen på nätet. Eniro heter den och där finns kartor och länkar och all upptänklig information - utom mitt telefonnummer. Varken maken eller jag fanns på eniro. Kan någon förklara varför?
Fler personer har påpekat att de sökt oss utan framgång. Jag har själv misslyckats med att hitta folk fast jag är säker på att de finns.

Maken lade nån timme på problemet och via mobilen lyckades han krångla sig in i systemet. Eftersom jag har en jobbmobil som jag inte vet hur länge den är aktuell så ville jag inte gå mobilvägen. Alltså finns jag fortfarande inte. Varför kan inte vårt vanliga hemnummer och adress ligga på nätet på samma automatiska vis som i katalogen?

Går utvecklingen framåt?

Götilda

5 kommentarer:

Lena sa...

Mysko. Har ni spärrat era uppgifter i något centralt register?? Vi betalar ett antal hundra kronor per år för att få vara med i den tryckta telefonkatalogen (så att vi går att hitta under såväl Gustafsson och Nohrstedt som Nohrstedt och Gustafsson. Den kostnaden kan vi nog spara in på, i dessa tider då nästan alla kollar Eniro istället.

Hälsningar från tåget mellan Göteborg och Stockholm

Torkel sa...

När jag pratar om Eniro med mina dator-insnöade jobbbarkompisar ryser dem och säger att hitta.se är bättre. Ganska vansinnigt att ett företag som måste överleva på att ha den bästa sidan för att hitta personer har en så dålig sida.

Men hitta.se hjälpte inte ett dugg. Julkortet var på väg till nån försäljningschef på mellanvägen innan jag ringde mamma och dubbelkollade adressen :)

Cassandra sa...

Kan det ha med PUL (Personuppgiftslagen) att göra? Man får inte lägga upp register på nätet utan medgivande.

Lotta Larsson sa...

Gå in http://www.ratsit.se/ så finns du med...där står bland annat att du föddes på en söndag = )

Unknown sa...

Varför finns inte mitt telefonnummer men alla andra uppgifter om mig, ålder, adress, antal bilar, bor i ett hus!! Läser att sedan 2018 läggs inte nya nummer in...men mitt nummer är flera år gammalt.