fredag 4 mars 2011

Spelar sanningen nån roll?

Bilden av verkligheten är viktigare än verkligheten brukar jag säga.

Vi lever i en tid när media formar vårt tänkande. Visst tar vi ibland vårt åsikter ur vår egen erfarenhet eller så tar vi faktiskt själva reda på hur saker ligger till, men verkligheten är så komplicerad att vi långt ifrån alltid kan bygga på egen erfarenhet eller egen efterforskning. Då är vi till stor del beroende av media.

Jag vill tro att det händer något bra i mellanöstern. Jag vill tro på människors längtan efter demokrati och eget ansvar, men jag är åtminstone medveten om att det kan gå åt helsefyr och att jag faktiskt inte vet vad som händer. Min bild är en mediabild.

Spelar det nån roll om alla "vet" att politiker i landstinget har roffat åt sig pengar? Kan vi gå vidare och hoppas att det "går över"?

Jag vet att det inte är sant. Politiker har inte roffat åt sig eller fått mer pengar än de ska ha. Jag vet att så länge vi inte försökt att berätta sanningen går det aldrig över. Det kommer alltid att ligga som en svart filt över demokratin.

MAN KAN INTE ANGRIPA MEDIA! Det är media som skapat lögnen, men alla vet att sanningen har inte en chans, man förlorar alltid mot media. Kan vi leva i en värld där media skapar lögn och där vi inte vågar berätta sanningen?

Götilda

1 kommentar:

Torkel sa...

Lyssnade på medierna i lördags, bra att det tar upp det!

Kärnkraft är ju annars ganska "hett" just nu. Samtidigt som oppositionen krossas i Libyen och Bahrain.

Jag upprörs över att media lägger 90% fokus på en teknisk katastrof vi inte kan göra nåt åt, men lämnar en geopolitisk katastrof som vi kan göra mer åt (total bojkott, konfiskerade tillgångar, flygförbud - borde bita hårt på Bahrain åtminstone tycker jag) därhän.