onsdag 11 februari 2009Inte för att det är vårkänslor ute direkt, men den här bilden från Rom kan jag inte låta bli att visa. Fast det regnade rätt bra på piazzan där dom stod.

Har dom senaste dagarna nästan bara ägnat mig åt att prata om och lyssna på folk som pratar om skolans digitalisering.
"Att gå in i skolan är som att stiga in i en Concord, man får stänga av all kontakt med yttervärlden" sa en professor och fick susande medhåll av hundra personer på rektorsakademien.
En lärare berättade om den skolkande tjej i åttan som skrivit och illustrerat två böcker digitalt i stället för att gå till skolan där dom fattar noll.

Idag bidrog Dirren och jag i alla fall till att höja den digitala kompetensen hos våra utvecklare. Det var med ett stort mått av entusiasm som dom utvecklade sin egen kommunikationskompetens. Det går, men det går så förbaskat långsamt. Frågan är om vi hinner innan ungdomarna har dragit nånannanstans.

Götilda

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag får en klump i magen och en Haldakänsla över axlarna när jag tänker på i vilken värld vi är...i förhållande till de som växer upp nu...
Men jag är ju en envis jävel och tillsammans är vi två envisa jävlar. Och jag ger mig ALDRIG - vi SKA in i det digitiala samhället. Punkt. Slut.