tisdag 4 november 2008

Varför får inte jag rösta i USA-valet?


Efter utvecklingssamtal med sonens gymnasielärare kan man lugnt luta sig tillbaka ett tag. Det går utmärkt. Han har haft tur och hamnat i en trevlig och ambitiös klass, med trevliga och duktiga lärare.

Vacklar om jag ska gå med på att han får sitta uppe hela natten och se valvakan i USA. Han går samhällsvetenskapsprogrammet så egentligen tycker jag det är mer lärorikt än de flesta lektioner, så jag tror jag säger OK, han somnar nog ändå i soffan.

Själv tycker jag det är rimligt att vi alla får rösta i USA-valet. Här har några bankirer spelat pyramidspel med fattiga människors bostäder och får hela världsekonomin i fritt fall, folk blir arbetslösa på VME och gossarna får nog svårare att få jobb på bemanningsbolagen nästa år. I skolan står flyktingbarnen på kö från Afghanistan och Irak, värmen stiger för att amerikanerna byggt fast sig i bilsamhället. Vad är det för demokrati att vi som drabbas av besluten inte kan påverka dom? Allra minst dom i Irak och Afghanistan borde få rösta! Jag överlåter åt statsvetenskapen att tänka ut hur det ska gå till.
Vill bara stolt avsluta med att påpeka att jag lagt in en bild. Blomman fick jag av trevlig gäst i lördags.
Götilda

2 kommentarer:

stadshus sa...

Val hit och val dit - tacka vet jag Bond-filmer, webbsänd handboll och smarrig ölprovning. Statsvetenskapen ja - där har du bara finfina obegripliga ord att hämta!
Hälsar DirreN

Cassandra sa...

Hurra!
Min första kommentar!
Nu undrar jag bara hur jag hittar min blogg i Google.