lördag 8 november 2008

Om ölets inverkan på vardagen


Onsdag kväll tappade maken upp öl. Kom hem klockan 21.30. Torsdag var det två ölprovningar med sammanlagt 65 gäster i puben. Maken hade den ena. Jag hjälpte till med den andra. Vi kom hem vid 22-tiden. Fredag hade vi båda vårt månadspass i puben - direkt från jobbet, puben öppnar 16.00 stänger 22.00. Vid 23.30 var det diskat, städat och vi var hemma. Måndag och tisdag är det möten med föreningen.

Så ser det ut, vecka efter vecka. Till detta får läggas några timmar varje dag med e-post, planering och skriverier. Söndag gör jag veckobrevet som läggs ut varje vecka på webben.

Det är klart det är mycket kul. Träffade flera bekanta i baren i går, hinner slänga lite käft, får många positiva reaktioner. Det är en fantastisk tillströmning av nya medlemmar. Vi brukar lite övermaga säga "förr eller senare kommer alla till puben". I går var fyra av kommunens partiledare på plats - till viss del på grund av att stadshuset hade personalfest i närheten.
En annan fördel är att kunna gå ner i källaren och tappa upp Sveriges godaste hembryggda öl.

Men det finns en baksida också. Sonen är visserligen gymnasist och klarar sig gott på egen hand, men det kan ju vara trevligt om han får lagad mat några dar i veckan eller ser båda sina föräldrar samtidigt emellanåt. Man blir trött också. Krävande heltidsarbete och allt detta ovanpå. Ingen av oss är direkt ungdomar heller.

I hösta ska vi gå igenom och ta ställning till hur vi ska utveckla firman. Nån slags avlastning måste till efter fem år med detta.
I kväll ser jag fram emot att för första gången se Dansbandskampen. Tror det är ett program för mig. Vi får se.
Götilda

Inga kommentarer: