tisdag 11 november 2008

Modeblogg med företagsekonomi


Först ett inhopp i modebloggarnas värld. Vill stolt rapportera en ny modedetalj som jag först fick leta länge efter på webben och därefter resa ända till Östermalm i Stockholm för att inhandla. Det visar sig vara väl satsade tid och pengar för de räddade dagens cykeltur i mörker och spöregn. Alltså ett par rejäla galoscher i kraftigt gummi. Tillsammans med min engelska oljerock klarar man sju kilometer utan problem.
Pappa hade svarta galoscher med blixtlås som han drog över de bruna snörskorna när han var på kontoret i Skellefteå. När han drog ut i Burträskskogarna hade han nån slags kängor med fotlappar i flanell.
Nåväl, maken har lagt ner ett stort jobb på att dra ihop ett excelark med firmans tid och pengar. Det har inte funnits tid att räkna på ett bra tag, bara att arbeta.
Kalkylen visar tydligt att det inte är nåt litet hobbyföretag vi sysslar med. Omsättningen är på över två miljoner kronor varav medlemspuben drygt en miljon.
Det mest intressanta är att vi tydligt kan se att utöver det frivilliga arbete som till exempel barpersonalen gör så ligger nästan tre manårs arbetstimmar framför oss nästa år. Då är det betydligt mindre att göra än i år. Det betyder att så mycket arbete har maken och hans medbryggare och jag och några till lagt ner i år (utöver våra vanliga heltidsjobb). Inte underligt man är trött.
Nästa fråga är vad vi gör nästa år. Det finns faktiskt pengar att avlöna arbetet med, men vem ska göra det?
Många frågor. Om två veckor åker styrelsen på ett förlängt styrelsemöte i Örebro. Då ska vi titta på svaren.
Götilda

1 kommentar:

stadshus sa...

Avlönat bararbete :) Det kanske kan vara något för en utsliten informatör med mottot: den som har haft mest roligt när den dör vinner!

Hälsar Dirren mitt i organisations-pm:et

P.S PM:et kändes lätt att skriva - inte riktigt klart men ändå.

P.S igen Fast det är nog ännu lättare att snacka och tänka öl hela dagarna