söndag 9 november 2008

Allt ljus på Barack Hussein

Pratade med brorsan. Vi var överens om att Obama är den första positiva signalen från andra sidan Atlanten sen Kennedy. Han hade, liksom maken och jag, sett hela 18-minuterstalet och blivit varm om hjärtat.
http://www.youtube.com/watch?v=otA7tjinFX4 Bara del ett, sen får ni söka själva.

"Yes we can!" Detta innehåller det första "vi" som hörts på år och dag. Inte "jag", inte "satsa på dig själv", inte konkurrens, utan tillsammans kan vi. Bara det.
Sen har han parollen "Spread the wealth!" när hörde man det senast?
Att han är svart och heter Hussein gör inte saken ett dugg sämre.
För en gångs skull har också mer hälften av amerikanerna tyckt det var värt att rösta. Dom hoppas också.
Hur det kommer att gå är en annan sak. Man får vara glad en stund. "Opportunity" som Barack sa - hur ska han klara sig bland vargarna i Washington?

För övrigt fick vi höra vacker klarinettmusik idag. Sonen spelade i klarinettensemblen på Torshälla bibliotek. Det var så fint att solen bröt fram genom det gråmulna vädret.
Nu ska jag stryka tvätten.
Götilda

2 kommentarer:

stadshus sa...

Det är bra att resten av världen omvärldsbevakar resten av världen...själv är jag försjunken i organisationsvetenskap...känns det normalt...troligen inte. Hum. Ska kolla talet emellertid...18 minuter av min organisationsvetenskap måste gå att offra ;)
Meddelar PlugghästDirreN

Torkel sa...

Det är ett ruggigt bra tal. Ska bli spännande att se vad som händer när ham kommit in i arbetet.

Tyckte ni Clinton var så illa? Frihandel, FN-insatser, minskat budgetunderskott.. jämfört med Bush var han väl något av ett helgon. Eller Carter då för den delen, var han så illa?