tisdag 6 januari 2009

Obs! Modeblogg


Vill passa på att visa mitt senaste fynd. Ett hudfärgat underställ i silke, köpt för halva priset i mellandagarna.
Jag har gått och sneglat länge, tänkt att det måste vara härligt att gå med silke i stället för Helly hansens superunderställ. Provade det i kylan och det klarar inte -15 kan jag avslöja. Men det känns skönt att ha på.

I studiesyfte besökte jag Blondinbellas blogg. 130 000 besökare. Själv är jag glad om jag har 13.
Vad är att säga om den då? Tja när jag var 18 år var jag också blond och söt och hade inget i huvudet utom killar och kläder. Idag är jag ganska glad för att inte mina "tankar" från den tiden susar omkring i cyberrymden.

Bella är väl ännu ett tecken på vår tids narcissism, alltså efter den grekiska guden som blev kär i sin egen spegelbild och drunknade när han böjde sig mot källan med bilden. Narcissisten har ingen kärna av egenvärde utan finns inte om inte andra bekräftar henne hela tiden. Yrsa Stenius har skrivit en utmärkt bok om hur media uppmuntrar narcissistiska tendenser. Bella har verkligen fått bekräftelse, utom alla bloggbesökare har hon eget TV-program och nu ska hon vara med i Let´s dance. Men vad har flickan egentligen att säga? Vi får hoppas det går henne väl i livet.

Götilda

2 kommentarer:

stadshus sa...

Schysst modeblogg - synd att understället inte pallade för minus 15! Ett underställ har annars stått högt på min vinterlovlista (högst stod förstås ett par varma vinterstövlar i rätt storlek). Jag har använt sambons långfillingar under termobrallorna när jag varit ute på mina iskalla promenader. De är inte så snygga men varma. Han tog dem tyvärr själv när han skulle till jobbet häromdagen. Då fick jag ta mina golfbrallor som går strax nedanför knäna. De passar bättre till golf en solig sommardag.
Hälsar ModeDirreN

Torkel sa...

Det där med att pinsamheter kommer finnas kvar för evigt är lite kul - i och med facebook och alla andra sociala nätverk är det ju inte bara blondinbellas tankar om ett och annat som finns bevarade utan nästan allas. Vilket betyder att... det blir mer accepterat att ändra sig? mer accepterat att göra misstag? eller att bara tråkmånsar kan bli ministrar?