söndag 7 december 2008

Pepparkakor och Skype

Vaknade och bakade pepparkakor, mammas recept som hon fått av Anna-Lisa Lundqvist, sirapen ska koka med sockret. Sonen hjälpte till med en plåt, men han fick pepparkaksdoften i alla fall. Blev fyra rejäla kakburkar och så känner jag mig som den goda husmodern, med ryggont efter allt stående, men kakburkarna fulla.
Gossen ska uppträda för första gången i orkester. Upptäckte sent i livet att han inte hade noter eller notställ för klarinetten, så det blev snabba puckar iväg och låna. Som tur var är kompisen sjuk och behöver inte sin utrustning.
Nu bär det iväg till konsert och därefter möte i puben med jultallrik nummer två därtill. Ska dessutom få iväg veckobrevet och helst kallelse till bolagsstyrelsen och kanske svar till galen konkurrent som víll ha patent på namnet Eskilstuna. Måste fixa hur nyårsfesten ska betalas också.
Hann med ett samtal från Java. Där var +30 grader. Kul att snacka så långt bort och kul att det går att läsa bloggen därifrån. Glömde kommentera, min kompis brukar alltid ha "rikssamtalsröst" i telefon, men det hade hon glömt nu med prat via Skype (stavas det så?) Tänk om nån hade berättat detta för oss när vi började skolan.
Nu bär det iväg.

Götilda

Inga kommentarer: