torsdag 25 december 2008

http://www.youtube.com/watch?v=AZESd8bkvuQ
Fick en hälsning från Grekland där en kompis sitter och spelar glaspärlespel med bananflugegener. Håller med om att man förstår Hesses flykt till de högre sfärerna när man slår på TV-nyheterna och ser nya dystra absurditeteter varje dag.

Här hemma klarade vi julaftonen med värdighet. Det är ett sällsamt spel av förväntningar och farhågor kring julen. Den vars viktigaste gåva är att överhuvudtaget ta sig igenom dagen, de som bara vill se och och som vi bjuder ungdom med livet framför sig och jag som ängslas för dem alla. Enda bakslaget var en magsjuk gäst som blev nästan tröstlös av att missa julmaten.

Själv var jag mest nöjd med att maken helt av eget initiativ skänkte mig ett par pärlor till öronen på vår 17:e förlovningsdag och så julbönen i nya församlingshemmet, fyllt av små barn som fick bygga krubba med sonens vänliga konfirmationspräst.

Tänkte på att det är en sällsam tro som bygger på ett litet försvarslöst barn som föds till jorden och måste vårdas och tas om hand av sina föräldrar. Hur kan det leda människor till att föra krig i hans namn? Religionen är människans påfund, men tron har vi alla, vare sig det är på vetenskap eller på ett litet barn som skänkts oss till tröst och hjälp. Ovanpå det klarar jag julens påfrestningar betydligt bättre med en stunds buddainspirerad andning varje dag.

God fortsättning!
Götilda

Inga kommentarer: