måndag 8 december 2014

Jag var en naiv idiot som trodde på Reinfeldt

Jag känner mig som en naiv idiot. Jag trodde nämligen på Reinfeldt när han sa:
1. Vi kommer inte att göra oss beroende av SD
2. Det block som blir störst får ta över regeringsmakten.
Vilket barn som helst kan räkna ut att då måste det block som förlorar manövrera bort SD vid känsliga omröstningar.

Alliansen förlorade och därför förstod jag aldrig varför Alliansen envisades med att säga att Löfven fick bli statsminister, men "han ska få sin budget igenom riksdagen först".
Därför förstod jag inte varför alla Alliansledare knep ihop munnen och sa "det är Löfvens ansvar" när SD tricksade. Jag litade på vad statsministern sagt i valrörelsen.

Dom visste, för i förra budgeten röstade SD med oppositionen och därför fick inte Alliansen igenom sin skattesänkning. Känsligt ett valår när själva blodomloppet i Alliansen är att muta väljarna med en skattesänkning varje år. Då märker inte så många att lönerna stannar av i offentlig sektor, att pensioner och sjukersättningar minskar och att gemensam egendom säljs ut för att bekosta den årliga mutan. Dom hade nog tänkt fortsätta tills hela offentliga sektor var borta i skattesänkningar.

Att det ligger tyngd bakom orden när SD säger att de ska fälla varje regering som inte gör som SD vill är alltså ingen fejk. Sen struntar de fullkomligt i vilken politik det innebär.

Nåja, så sitter då Annie Lööf i Agenda och säger att hon är besviken på Stefan Löfven. Han borde ha avgått som statsminister. Då hade talmannen gått till Alliansen och bett dom bilda regering trots att de förlorat valet. Javisst! hade de sagt och gått vidare med en genomröstad budget. Tack och puss till SD!

Men hur har dom tänkt nästa gång? Är det meningen att dom ska samarbeta med SD då? Eller har dom tänkt att de röd-gröna ska visa samhällsansvar och rösta för deras budget?

OK, vi har en borgerlig majoritet i riksdagen, men det är lurendrejeri att inte erkänna om man räknar in SD i regeringsunderlaget så vi väljare vet vad vi har att förhålla oss till!
Cassandra
Inga kommentarer: