lördag 5 september 2009

Utsikten påverkar åsikten


När man har ett litet företag och försöker försörja sig på det så ser man andra företag.Vi var ute i Sundbyholm och handlade i gårdsbutiken där. Trots att den ligger miltals från andra affärer, trots kris och trots höga priser var det fullt med folk och kö till rökta laxar, svenska kräftor, oxfile och viltkött. Intressant. Antar att dom har det som en bisyssla till jordbruket och kanske samarbetar med rökeriet en bit bort.
Samarbete är grejen. Vi säljer chokladbitar från chokladbutiken och mat från en restaurang i närheten. Restaurangen säljer vår oktoberfestbiljetter, men också kryddblandningar från någon annan liten firma. Småbryggerier i hela landet hjälper varandra med recept och tips.
Men inte är det som i företagsekonomin att vi tänker växa och växa och konkurrera ut Pripps och Spendrups så småningom. Jag vet inte var det står i teorierna om att brygga öl för att det är kul och för att kunderna uppskattar det vi gör. Ett växande antal mikrobryggerier drivs i samtliga fall av såna galningar som sliter ut sig för nästan ingen lön.
Kanske finns det andra värden i livet än att bli rik?

Götilda
(Bilden är skördefest från min trädgård)

1 kommentar:

Esset sa...

Där satte du fingret på spiken, eller hur man nu säger ;)