söndag 24 maj 2009


EU-val och självklart ska man rösta där makten finns, men två saker gör mig trött:

1. Varför handlar media fortfarande till hälften om hur många som ska rösta, i stället för vilka frågor vi röstar om?!!! Jag vill veta exakt vilka parlamentariker som säger bestämt nej till att utestänga folk från internet och exakt vad de tänker göra för att EU ska leda klimatfrågorna och hur de vill ta tillbaka makt från det bankrutta finanskapitalet. Inget tjafs!

2. Varför finns det inget vettigt vänsteralternativ för den som anser att EU är ett avgörande forum för att utveckla Sverige och världen?
Två partier som inte ens vill vara med i föreningen (eller har omvänt sig halvhjärtat i sista minuten) och ett parti som sätter en skeptiker högst på listan och dessutom har som sitt främsta krav en nej-fråga (om kollektivavtal)! Till och med TV-reklam säger sossarna nej till. En gång på tiden var jag med i något som elakt kallade "Stoppa-stoppa-nej-nej-rörelse". Inte är det något framtidsalternativ eller ett sätt att utveckla EU!
Götilda

2 kommentarer:

Torkel sa...

Håller helt med! Det är helt knäppt att det går att skriva helsidor om hur låga röstsiffror det är i valet men nästan ingenting om själva politiken. Värdelöst. De borde ha fler reportrar i Bryssel.

Internet, fildelning och lagstiftning har varit en snackis länge nu på jobbet och det är bara en bitter föredetta musiker som inte tycker rätt illa om de flesta lagförslagen som presenterats på sistone. Fast de är ju inga piratpartister.. och sen brukar diskussionen ta fart igen.

Sigge sa...

Själv ska jag rösta på Catarina Segersten-Larsson.
Bara för att då slipper vi den skatan här hemma.